Fartøyvernets dag Lørdag 8. juni 2024 – en feiring av norges maritime kulturarv
Fartøyvernets dag Lørdag 8. juni 2024 nærmer seg med stormskritt, og denne dagen blir en unik mulighet til å feire og verdsette Norges rike maritime kulturarv.

Sjektene fra Kystlaget Fredriksværn

Hvis været er på vår side, kan vi glede oss til å se sjektene fra Kystlaget Fredriksværn. Disse vakre, tradisjonelle båtene kommer seilende rett fra Sjektekanalen i Stavern og vil skape et imponerende skue i Skotta. Det er en fantastisk mulighet til å oppleve disse historiske fartøyene på nært hold og få innsikt i deres betydning for norsk kystkultur.

Fløyteblåsing Lørdag 8. juni Kl. 12.00 – en nasjonal narkering

Over hele Norge vil fartøy blåse i fløyta klokken 12.00 for å markere Fartøyvernets dag. Denne symboliske handlingen understreker fellesskapet og engasjementet i arbeidet med å bevare våre maritime tradisjoner. I Skotta vil fløyta bli blåst fra dekket på losskøyta Frithjof II.

Viktigheten av Fartøyvern

Fartøyvernets dag er ikke bare en feiring, men også en viktig påminnelse om verdien av å bevare vår maritime arv. Bevaring av historiske fartøy er avgjørende for å forstå og formidle kystkulturens betydning. Gjennom restaureringsarbeid og vedlikehold sikrer vi at kommende generasjoner kan oppleve og lære av disse flytende kulturminnene.

Du vil også kanskje like:

Ingen resultater funnet

Siden du ser etter ble ikke funnet. Prøv å omformulere søket ditt, eller bruk menyen.